Preview Mode Links will not work in preview mode

Jobbfika

Samtal om jobbet över en kopp kaffe. Välkommen till vårt jobbfika!

Nov 28, 2023

Ett gott medarbetarskap handlar inte bara om att utföra sina arbetsuppgifter, utan också om att skapa bra relationer till kollegorna. Det gör man bland annat under småpratet i vid kaffeautomaten eller efter mötet. Hör organisationspsykolog Frida Skog på Sandahl Partners förklara hur verksamhetsresultatet kan...


Oct 26, 2023

Är det okej att kolla mobilen på mötet och är politik ett lämpligt ämne på fikarasten? Hör Annmarie Palm, Sveriges första chef i bemötande, i ett samtal om vett och etikett och varför det faktiskt spelar roll hur vi är mot varandra på jobbet. 

Podden görs av Prevent, en arbetsmiljöorganisation som arbetar...


Sep 26, 2023

Hur tidigt ska man berätta för sin chef att man är gravid och hur gör man en riskbedömning i samband med graviditet? Det och lite till får du svar på av Åsa Dahlfors, arbetsmiljöexpert på Industriarbetsgivarna och Johnny Rindebrant, arbetsmiljösamordnare på Byggnads. 

Podden görs av Prevent, en...


Sep 5, 2023

Att gissa vad medarbetarna behöver istället för att utgå från fakta är vanligt. Hör forskaren Dan Hasson i ett samtal om vinsterna med att börja göra en ordentlig undersökning innan man tar fram åtgärder. Fakta slår gissningar! Dan Hasson är stress- och arbetsmiljöforskare vid Karolinska Institutet och...


May 31, 2023

Uppsägning, olycksfall eller en hotfull situation. Vad ska man göra när det värsta händer, hur stöttar man en kollega och hur kan man ta hand om sig själv? Hör krispsykologen Ellinor Eriksson på BrolinWestrell om hur man förbereder sig inför en kris på jobbet.

Podden görs av Prevent,...