Preview Mode Links will not work in preview mode

Jobbfika

Samtal om jobbet över en kopp kaffe. Välkommen till vårt jobbfika!

Nov 27, 2019

Ska företaget bjuda på alkohol eller inte? Hur mycket är lagom? Vad gör man om festen spårar ur? Och hur kan man hjälpa om man misstänker att någon har problem? Robin Öberg och David Lindström från organisationen Alna delar med sig av sina erfarenheter och ger goda råd.

Podden görs av Prevent, en...


Oct 21, 2019

Mobbning av chefer är vanligare än man kanske tror. En vanlig uppfattning om chefer är att de ska tåla tuffare tag än medarbetarna och att det ingår i rollen. Men är det verkligen så och vilket stöd behöver chefen för att orka? Möt Christina Björklund vid Karolinska Institutet som forskat om mobbning...


Sep 18, 2019

Ett möte med god stämning där alla kommer till tals är oftast ett bra möte. Men hur når man dit? En tonartshöjning är ett av tipsen från Maija Oxelhag på Suntarbetsliv och Per Lundvik som är projektledare för byggprojekt på Hifab. Ett apropå-möte är en annan idé.

Podden gör av Prevent, en...


Jun 12, 2019

Börja och sluta semestern en onsdag så får du två kortveckor på köpet! Ta en promenad varje kväll för att varva ner och maxa sommaren! Skriv en lista över dina måsten och prioritera sedan tillsammans med din chef! Arbetsmiljöexperterna Ann Appelberg och Johan Mellnäs ger sina bästa tips för att varva ner...


May 22, 2019

Det moderna kontoret har olika zoner anpassade för olika slags arbetsuppgifter. I bland vill man jobba koncentrerat och i bland vill man ha ett livligt möte i kreativ miljö. Möt Linda Rolfö som forskat om aktivitetsbaserat kontor och Margareta Myleus som trivs utan egen plats på sitt jobb.

Podden gör av Prevent,...